LEADER Térségek közötti együttműködés – Vágópont építése

Fotók

Videók

Logók

 

TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0183
Pályázat címe: A Pári Ezermester Szociális Szövetkezet fejlesztése

A projekt célja az, hogy a Pári Ezermester Szociális Szövetkezet tagjainak munkahelyet teremtsen piacképes termékek készítésével és szolgáltatások nyújtásával. A projekt keretében eszköz beszerzés, 7 leendő alkalmazott képzése, marketing és foglalkoztatás valósul meg. 7 fő vesz részt képzésen és 7 fő el is végzi azt. A projekt megvalósítási ideje 2013.07.01-2015.06.30. A projekt eredményeként 8 új munkahely jön létre és önfenntartóvá tud válni a Szövetkezet.
A 24 hónapon át tartó projekttel a Szövetkezet célja az volt, hogy piacképes termékek gyártásával és – szolgáltatások nyújtásával új munkahelyeket hozzon létre a magas munkanélküliséggel sújtott Pári községben. A projekt keretében 7 fő képzése és 8 fő foglalkoztatása valósult meg, emellett beszerzésre kerültek a szerteágazó tevékenységi körrel rendelkező Szövetkezet működéséhez és a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök és irodai berendezések is.
A projekt keretében marketing tevékenység is megvalósult, melynek során szórólapok és a Szövetkezet tevékenységeit bemutató kiadvány készült és elindult a vállalkozás egyedi kézműves termékeinek értékesítését segítő webáruház és honlap is, ami a www.ezermesterem.hu oldalon érhető el.
A pályázati támogatás segítségével a Szövetkezet fokozatosan bővíteni tudta a tevékenységi körét. A kézműves használati és dísztárgyak gyártása mellett ingatlan kezeléssel és – karbantartással, épület takarítással is foglalkozik, emellett nemrég megkezdte a működését a Szociális Szövetkezet Pári, Nagy u. 36. szám alatti székhelyén a helyi áruk boltja is, melyben a saját termékek mellett a környék élelmiszeripari kistermelőinek termékei is megtalálhatóak.
Szintén itt épült meg és kezdte meg a működését a napokban Tolna megye első vágópontja, ahol a Szövetkezet által felvásárolt állatok mellett magánszemélyek és állattartó gazdák is ellenőrzött körülmények között vágathatják le a sertéseiket, szarvasmarháikat és birkáikat.